De Chinese telefoonmaker TCL zou werken aan een smartphone waarvan het scherm niet vouwt, maar uitschuift om groter te worden. Dat blijkt uit afbeeldingen die CNET heeft gepubliceerd.

Op de plaatjes is te zien dat het toestel van TCL eruitziet als een normale telefoon. Het verschil is dat de omvang kan worden vergroot tot tabletformaat door het scherm aan de zijkant uit te schuiven.

Hoe het precies werkt, is onduidelijk. Wel laten de plaatjes zien dat de beelden op de twee schermen worden samengevoegd tot één beeld zonder onderbrekingen. Volgens CNET lijkt dit idee voor een schuifscherm op dat van een uitschuifbare eettafel, waarmee het tafelblad kan worden verlengd.

 

TCL zou tijdens techbeurs MWC in Barcelona een werkend prototype willen laten zien. Die beurs is afgelast vanwege bezorgdheid over het virus 2019-nCoV. Het is niet duidelijk wanneer het bedrijf de telefoon alsnog presenteert.

Andere fabrikanten proberen schermen van telefoons groter te maken door randen te verkleinen of door de schermen flexibel te maken. Samsung, Motorola en Huawei hebben al vouwtelefoons uitgebracht. Vaak zijn deze modellen duurder dan normale telefoons. Ook kampen ze nog met kinderziektes, zoals problemen met het scherm en het scharnier.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment