Merk jij dat je WhatsApp veel ruimte in beslag neemt op je telefoon? Dan is het handig om je WhatsApp weer even op te schonen. Er zijn meerdere trucjes om dit te doen. Zo kun je chats wissen of archiveren of video's uit een gesprek verwijderen. Hieronder hebben wij de beste manieren om je WhatsApp op te schonen even op een rijtje gezet.

 

Whatsapp

whatsapp

Inzicht in opslag

Om te kijken wat je het beste kunt verwijderen of wissen is het handig om eerst te kunnen zien wat er nou zoveel ruimte in beslag neemt. In WhatsApp kun je een overzicht krijgen van de omgang van je gesprekken. Hiervoor moet je naar instellingen gaan en vervolgens tikken op Data-en opslaggebruik. Klik daarna op Opslag in gebruik. Wanneer je op een gesprek tikt, kun je de gedetailleerde statistieken zien die aangeven hoeveel opslagruimte het gesprek inneemt. Ook is het mogelijk om op deze pagina spraakopnames en video's te verwijderen.

Wissen & verwijderen

Eén ding wat je kan doen is het verwijderen van gesprekken. Als je dit wilt doen zijn er twee opties, een chat wissen of een chat verwijderen. Je zal vast denken dat er niet veel verschil tussen deze twee opties zal zitten, maar er zitten wel degelijk verschillen in. Als je een gesprek wist, wordt het gesprek helemaal leeggemaakt. Dit houdt in dat alle berichten, documenten en media links die jij en de andere persoon naar elkaar hebben verstuurd per direct verwijderd worden. Je krijgt wel de optie om alles dat met een ster gemarkeerd is te houden.

Bij de optie 'verwijder chat' wordt het gesprek verwijderd en zal de chat ook verdwijnen van je overzicht. Dit zorgt er gelijk voor dat je chatoverzicht ook wordt opgeruimd. Voor groepen geldt dit net wat anders, je kunt deze niet in een keer verwijderen. Je zult een groep eerst moeten verlaten om de chat vervolgens te verwijderen. Wel is het mogelijk om te wissen terwijl je nog in de groep zit. Voor jezelf wordt alles gewist, maar voor de andere groepsleden blijft alles staan.

Archiveren

Als je te veel gesprekken open hebt staan in WhatsApp, hoef je deze nog niet meteen te verwijderen. Je kunt chats ook archiveren. Wanneer je dit doet, zie je de chats niet meer staan in je chatoverzicht. De gesprekken zullen wel bewaard blijven staan in een apart gearchiveerd overzicht. Je kunt een gesprek ook de-archiveren. Het gesprek zal dan weer terug komen te staan in je chatvenster.

Een gesprek archiveren op WhatsApp heb je zo gedaan. Open eerst het chatoverzicht op WhatsApp. Veeg het gesprek vervolgens naar links. Door een gesprek helemaal naar links te slepen wordt het gesprek standaard gearchiveerd. Je kunt ook op de blauwe knop 'archiveer' tikken.

Exporteren

Als je meer ruimte op je telefoon wilt hebben, maar niet al je gesprekken wilt kwijtraken is het handig om WhatsApp gesprekken te exporteren. Door gebruik te maken van deze optie maak je een kopie van je gesprekken en kun je dit exporteren. De geëxporteerde chat wordt als ZIP-bestand verstuurd, dit kun je bijvoorbeeld naar jezelf mailen. Dit is mogelijk via Mac en AirDrop. Om een chat te exporteren, sleep je het gesprek naar links. Tik vervolgens op 'meer' en ten slotte 'exporteer chat.' Het Delen-menu van iOS zal vanzelf verschijnen met de beschikbare opties.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment