Smartphones met Android 11 gaan je waarschuwen als de telefoon niet goed op de draadloze oplader ligt. Op het moment werkt de functie alleen op Pixel-telefoons.

 

Android

Android 11

Het is een minpunt aan draadloze opladers: als je een telefoon er nét niet goed op legt, wordt hij meteen niet van stroom voorzien. Door een ondoordacht foutje kan je hierdoor ineens wakker worden met een lege telefoon.

Android 11 belooft dit op te lossen met een speciale melding. Ligt je toestel op een draadloze oplader, maar niet goed in het midden? Dan verschijnt er een waarschuwing in beeld. 

De nieuwe functie werd gespot door een bezoeker van discussieforum Reddit, die een vroege testversie van Android 11 geïnstalleerd heeft. Deze proefsoftware werd onlangs door Google beschikbaar gesteld. 

Nog alleen op Pixel 4

Vermoedelijk zien de telefoons of hij fout ligt door te kijken naar de hoeveelheid binnenkomende stroom. Als de draadloze lader wordt geactiveerd en amper iets binnenkrijgt, ligt de smartphone hoogstwaarschijnlijk verkeerd.

Volgens 9to5Google lijkt de nieuwe functie op dit moment alleen te werken op de Pixel 4-telefoon. Geen wonder, dit toestel wordt namelijk door Google zelf gemaakt en is een logisch front voor vroege tests. Het is afwachten of de definitieve Android-update ook op andere telefoons oplaadwaarschuwingen zal sturen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment