iFixit heeft zijn teardown gepubliceerd van de Samsung Galaxy S20 Ultra. Hierdoor krijgen we een kijkje aan de binnenzijde van het toestel. Volgens iFixit is het in niet onmogelijk de smartphone thuis te repareren. Het is wel moeilijk.

 

 

Samsung Galaxy S20 Ultra

bron afbeelding : ifixit

Zo beginnen ze met een heteluchtpistool om het lijm zacht te maken zodat de achterkant verwijderd kan worden. Volgens iFixit is de lijm "lastiger te verwijderen dan normaal" en heb je een flinke zuignap nodig om de achterkant los te halen. Vervolgens lukte het team om de achterkant zonder problemen los te halen. Dan blijkt dat de camera's uitstekende kegels hebben, wat de flinke camera 'bump' zou verklaren. Volgens iFixit zou Samsung alleen maar gebruik hebben gemaakt van Philips schroeven, wat tegelijkertijd ook het enige positieve punt is dat iFixit geeft aan de teardown. Hieronder zien we een afbeelding van de verschillende onderdelen op het moederbord, zoals de Qualcomm 5g modem, het Samsung flashgeheugen, Murata Bluetooth module en wifi module, etc.

Samsung Galaxy S20 Ultra

De nadelen zijn dat de accu moeilijk te vervangen is door al het gebruikte lijm. Ook moet het gehele apparaat worden ontmanteld om het beeldscherm te vervangen. Elke reparatie moet voorafgegaan worden door het openmaken van de achterzijde, dat gemaakt is van fragiel glas. Daarom krijgt de Galaxy S20 Ultra een repareerbaarheidsscore van 3 uit 10.

Bron: iFixit

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment