Microsoft lanceert interoperabiliteit tussen Teams en Skype. Gebruikers van beide diensten kunnen elkaar binnenkort bellen, als administrators de optie tenminste hebben ingeschakeld.

Microsoft

microsoft

Microsoft lanceert langverwachte compatibiliteit tussen Teams en Skype. Gebruikers van de ene dienst kunnen binnenkort automatisch naar de andere bellen en vice versa. Microsoft rolt de functionaliteit uit voor alle Office 365 en Microsoft 365-klanten, al zal ze niet standaard ingeschakeld staan. Om Teams en Skype met elkaar te laten samenwerken, moeten administrators in het Admin center de optie voor externe toegang inschakelen.

Integratie

Microsoft zal de interoperabiliteit gefaseerd uitrollen en verwacht daar tegen eind april mee klaar te zijn. De functie is een welkome toevoeging voor gebruikers die een overstap naar Teams overwegen. Microsoft hoopt zo de drempel te verlagen voor wie nog moet overstappen van Skype naar de nieuwe samenwerkingstoepassing. Skype for Business Online stopt officieel met werken op 31 juli 2021 maar tegen dan zullen Teams-gebruikers dus naadloos kunnen bellen met partijen die de consumerversie van Skype hanteren.

Microsoft introduceerde Teams in 2017 als concurrent voor Slack, en zetten sindsdien erg in op de toepassing. Verregaande integratie met andere Office-diensten is één van de hoofddoelen van Redmond. Zo kondigde het bedrijf pas nog synergie tussen Outlook en Teams aan. Teams heeft intussen bijna dubbel zoveel gebruikers als Slack, al blijft die laatste populair. Slack zelf claimt dat zijn gebruikers een stuk meer geëngageerd zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment