Na de garantieverlenging bij MSI is Samsung het volgende bedrijf dat een service aankondigt vanwege de coronacrisis. De Zuid-Koreaanse gigant komt namelijk met de Galaxy Sanitizing Service, een dienst die de Galaxy-apparaten van gebruikers gratis reinigt.

Hoewel Samsungs eigen supportpagina's over het programma nog wat schaars zijn weet SamMobile te melden dat het gaat om een behandeling met ultraviolet licht. Hierdoor worden de verschillende coatings op bijvoorbeeld smartphones niet aangetast en lopen niet-waterbestendige toestellen logischerwijs ook geen risico op vloeistofschade. De behandeling zou 99,9 procent van de aanwezige bacteriën doden, al worden er logischerwijs geen garanties gegeven wat dat betreft.

Momenteel wordt de dienst al in 19 landen aangeboden, waaronder Maleisië, waarvan als enige een webpagina terug is te vinden. Opvallend genoeg stelt die pagina dat de gratis dienst ook voor niet-Samsung devices beschikbaar is, iets wat we op het moment van schrijven nergens anders terugvinden. Samsung zou binnenkort willen uitbreiden naar meer landen, inclusief Nederland. België en Duitsland staan vooralsnog niet op de lijst.

Samsung

Reacties mogelijk gemaakt door CComment