Opeens zijn we allemaal 'veroordeeld' tot het thuiswerken door de Corona-crisis. Dat geeft veel voordelen maar ook veel nadelen. In dit artikel geven we je een aantal tips over blessures en ergernissen tijdens het thuiswerken.

 

Thuiswerken

Let op je werkhouding

Vrijwel iedereen werkt met een laptop. Dit apparaat is klein om hem licht en draagbaar te maken, maar daardoor heb je  niet de ideale werkhouding. omdat het beeldscherm niet op de juiste hoogte staat. Dit kan pijn in de nek en in de rug veroorzaken en is makkelijk te verhelpen. 

thuiswerken

De juiste positie van het scherm is ooghoogte. Je kunt natuurlijk een stapel boeken onder je laptop leggen, maar er zijn elegantere oplossingen. 

Laptopstand met zes standen voor maar € 28

 Draagbare en verstelbare laptopstand voor maar € 15,99 

Bekijk hier alle laptopstands

Wanneer je laptop op een standaard (of een stapel boeken) staat, zul je ook een toetsenbord en muis nodig hebben. Deze zijn er natuurlijk ook in heel soorten en maten. Het is aan te bevelen om een ergonomisch toetsenbord te nemen. Dit zorgt ervoor dat je geen vervelende blessures zoals Carpaal Tunnel Syndroom krijgt.

Microsoft Sculpt-toetsenbord + muis voor € 83,00

 Logitech MK540 draadloos toetsenbord + muis € 38,39

Rapoo X1800 draadloos toetsenbord + muis € 24,99

Gebruik een goede stoel

Op de plek waar je doorgaans werkt, kun je er ervan uitgaan dat de stoel waarop je zit aan alle eisen voldoet. Op de afbeelding hierboven kun je zien dat het belangrijk is dat je met je rug tegen de leuning zit en dat je voeten plat op de vloer staan. Omdat geen enkel mens hetzelfde is zul je daar een verstelbare stoel voor nodig hebben.

Bureaustoel Manager voor € 139,95 

Bureaustoel Clever voor € 59,90 

Topstar bureaustoel voor € 139,15

Dat goed meubilair hoeft te zijn bewijst IKEA. Op een speciale pagina lichten zij alle producten uit voor een fijne en goede werkplek.

Te weinig bewegen

Jij bent natuurlijk een modelwerknemer en werkt heel hard voor je baas. Dat is natuurlijk geweldig maar je zal af en toe ook even moeten bewegen. Op kantoor heb je je loopje naar de koffiemachine, printer, postkamer maar in je eigen huis zul je waarschijnlijk minder aanleiding hebben om op te staan.

Denk in vooral in deze spannende tijden aan je beweging en ontspanning. Je lichaam en geest hebben dit nodig om goed te kunnen functioneren. Een paar keer per dag een stukje lopen kan al genoeg zijn, maar meer is altijd beter. Hieronder vind je een aantal artikelen met handige apps.

JBL draadloze over ear hoofdtelefoon € 69,99

Wanneer je veel deelneemt aan videocalls is een headset met microfoon aan te raden. Hierdoor ben je beter te verstaan voor anderen in de vergadering.

Jabra EV 75 UC met USB-aansluiting € 249,00

Plantronics WH 350 headset met microfoon € 140,40

Jabra headset Evolve 20 MS Mono met microfoon voor € 48,40

Wat doe jij om stress en blessures tijdens het thuiswerken te vermijden ? laat het hier onder weten in een reactie

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment