Slack sleutelt aan een integratie met Microsoft Teams om bellen tussen de rivaliserende diensten mogelijk te maken. Dat onthulde CEO Stewart Butterfield in een gesprek met analisten.

Slack

 

Butterfield maakte volgens CNBC nog geen timing bekend wanneer de integratie er zou aankomen. De belfunctie naar Teams is enigszins opvallend vanwege de grote rivaliteit tussen beide diensten, maar houdt tegelijk erg veel steek voor Slack. De meerderheid van zijn grootste klanten maakt immers ook gebruik van Microsoft Office 365, waar Teams inbegrepen zit.

Slack gaat publieke Teams-api’s gebruiken om de ondersteuning in zijn app in te bouwen, zo weet ZDNet. Eerder maakte het bedrijf het ook al eenvoudiger om zijn dienst te gebruiken in combinatie met onder meer Outlook en OneDrive, dankzij een diepgaande Office 365-integratie.

Hoewel Microsoft Teams met twee jaar vertraging op de markt kwam, is het sinds vorig jaar groter dan Slack op basis van dagelijks actieve gebruikers. Microsofts jarenlange sterke aanwezigheid in enterprise speelt daarbij een belangrijke rol, terwijl Slack in deze markt het vertrouwen nog moet winnen.

Beide diensten zien momenteel een flinke groei in gebruikers als gevolg van de corona-pandemie, die werknemers wereldwijd tot thuiswerk aanzet. Slack maakte pas bekend dat het in de afgelopen weken 9.000 nieuwe betalende klanten heeft aangetrokken, terwijl Microsoft Teams uitpakt met een groei van 12 miljoen dagelijks actieve gebruikers op een week tijd.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment