Hoewel de iPhones van Apple steeds duurder leken te worden, is nu een goedkoper model toegevoegd aan de line-up van het bedrijf. Apple presenteerde gisteren namelijk zijn nieuwe, kleinere en goedkopere iPhone SE. De telefoon lijkt op de iPhone 8 en wordt vanaf 489 euro verkrijgbaar. Ook onthulde Apple een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro.

 

Apple

De nieuwe iPhone SE heeft een 4,7 inch Retina HD-scherm en Touch ID. Hoewel het toestel qua uiterlijk op de iPhone 8 lijkt, zit binnenin wel de A13 Bionic-chip die ook in de iPhone 11 zit. Het scherm maakt gebruik van True Tone-technologie, om de witbalans aan te passen aan het omgevingslicht. Op die manier moet het altijd prettig zijn om naar het scherm te kijken. Voor snelle taken is er Haptic Touch en onderin zit de thuisknop, die bij andere nieuwere modellen ontbreekt. 

Helaas is niet bekend wat de accucapaciteit van het toestel is. Volgens de website van Apple is deze echter vergelijkbaar met die van de iPhone 8. De accu moet tot 40 uur meegaan als er audio afgespeeld wordt en tot 8 uur als er video gestreamd wordt. 

De telefoon is verder niet klaargemaakt voor 5G, in tegenstelling tot diverse andere nieuwere telefoons van concurrenten. In maart ging al een gerucht rond dat Apple de introductie van 5G-telefoons uitstelt, vanwege de coronacrisis. Door deze crisis wordt de productontwikkeling verstoord. 

Filmen in 4K

De telefoon heeft achterop een enkele lens, namelijk een groothoeklens van 12 megapixels en een diafragma van f/1.8. De camera gebruikt de Image Signal Processor en de Neural Engine van de A13 Bionic, om de portretmodus, zes belichtingseffecten end diepteregeling mogelijk te maken. De camera maakt filmen in 4K met 60fps mogelijk. Voorop zit een 7 megapixelcamera. 

De nieuwe telefoon verschijnt in drie opslagvarianten: 64 GB, 128 GB en 256 GB. De iPhone SE wordt verkrijgbaar in het zwart, wit en (PRODUCT)RED. De telefoon kan vanaf vrijdag om 14:00 besteld worden via de website van Apple, waar hij vanaf 489 euro beschikbaar wordt. Vanaf 24 april ligt de telefoon in de winkels.

Nieuw Magic Keyboard

Apple kondigde gisteren naast zijn iPhone SE ook een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro aan. Dit toetsenbord kan magnetisch aan de iPad Pro worden gekoppeld en is traploos verstelbaar tot een kijkhoek van 130 graden. De toetsen hebben achtergrondverlichting en een schaarmechanisme met een key travel van 1 millimeter. Ook is een USB-C-poort aanwezig voor het opladen. 

Is het toetsenbord dichgeklapt, dan worden de microfoons van de iPad Pro automatisch uitgeschakeld. Op die manier moet voorkomen worden dat de audiogegevens in verkeerde handen vallen. 

Het nieuwe Magic Keyboard is per direct beschikbaar vanaf 339 euro. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment