De komende Windows 10-update zou aanpassingen met zich meebrengen om de zoekindex te verbeteren, waardoor datadragers ontlast worden en systemen onder bepaalde omstandigheden sneller worden. Volgens een test van Windows Latest zouden vooral systemen met een harde schijf merkbaar sneller moeten worden. Aangezien een ssd al een stuk sneller is dan een traditionele harde schijf zou het snelheidsverschil daarbij nauwelijks merkbaar zijn, aldus Windows Latest.

 

windows 10

Volgens Microsoft kan Windows Search nu beter piekgebruikstijden identificeren en de indexering dienovereenkomstig beheren. Over het algemeen is de opslag groter en is een hdd langzamer met lezen en schrijven. Het Windows-zoekproces is een schijfintensief en de indexeringslus kan een verhoogde belasting van het systeem veroorzaken. Hierdoor zal het systeem langzamer worden.

Dankzij de mei 2020-update wordt het schijfgebruik verminderd tijdens het Windows-zoekproces en zal vooral op systemen met een hdd een merkbare snelheidsverbetering optreden. Windows 10 versie 2004 zal indexeringsactiviteiten ook vertragen of volledig stoppen wanneer er bestanden worden overgezet, bestanden worden verwijderd en de schijf actief wordt gebruikt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment