Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van enkele nieuwe functies voor Teams, die de ervaring tijdens videomeetings significant verbeteren.

 

microsoft teams

Microsoft Teams kent momenteel een enorme populariteit, nu bedrijven massaal van thuiswerk gebruik maken te midden van de coronacrisis. Volgens de laatste cijfers die het bedrijf deelde, telt Teams momenteel meer dan 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Ook gelijkaardige diensten zoals Zoom en Google Meet zagen hun gebruikersaantallen de voorbije weken flink groeien.

In de strijd om gebruikers wordt snel werk gemaakt van nieuwe functionaliteit om de dienst competitief te houden. Zo werd recent de mogelijkheid toegevoegd om je eigen virtuele achtergronden tijdens videogesprekken in te stellen.

Microsoft maakt deze week nog enkele nieuwe functies algemeen beschikbaar, die met name de gebruikservaring tijdens videomeetings voor heel wat gebruikers significant zullen verbeteren.

9 mensen in beeld

Voortaan kunnen tot negen deelnemers aan een videogesprek simultaan worden weergegeven. Tot nu lag die limiet nog op vier personen. De functie zou normaal eind april worden uitgerold, maar werd nu pas algemeen beschikbaar gemaakt.

De uitbreiding naar negen personen is nog maar een eerste stap Rish Tandon, corporate vice-president voor Microsoft Teams, tweette eerder dat het bedrijf niet zou rusten voordat je “alle deelnemers aan de vergaderingen tegelijkertijd kan zien.” Concurrent Zoom laat ter vergelijking toe om tot 49 deelnemers tegelijk op je scherm te tonen.

Hand opsteken

Om te helpen bij de moderatie van grote videomeetings, wordt ook de nieuwe functionaliteit ‘raise hand’ algemeen beschikbaar gemaakt. Daarmee kan iemand met een visueel signaal aangeven dat hij of zij het woord wil nemen tijdens een vergadering.

De functie is met name interessant om grote vergaderingen in goede banen te leiden, of voor scholen die tijdens de coronacrisis Teams gebruiken voor onderwijs vanop afstand.

Pop-out

Nog algemeen beschikbaar is de mogelijkheid om chatvensters los te koppelen van het hoofdvenster van Teams, zodat je eenvoudiger kan multitasken. Die functionaliteit moet er in principe volgende maand ook aankomen voor audio- en videomeetings.

Wie pas is gestart met Microsoft Teams, kan terecht bij ons artikel met zes tips om de basis onder de knie te krijgen. Voor wie zijn Teams-gebruik verder wil optimaliseren, hebben we nog zeven extra tips die je productiever maken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment