Op de valreep heeft Microsoft nog net op tijd de Windows 10 May 2020 Update gelost. De update wordt vanaf nu geleidelijk naar gebruikers uitgerold, of kan desgewenst manueel worden geïnstalleerd.

 

windows 10

Microsoft heeft deze keer zijn tijd genomen. Windows Insiders hebben de May 2020 Update, ook gekend als Windows 10 2004, langer dan een jaar kunnen testen en de update is al sinds december ‘feature complete’. Een finale versie werd vorige maand voor testers beschikbaar gemaakt.

De Windows 10 May 2020 Update is opnieuw een relatief kleine update, maar introduceert toch ook enkele interessante nieuwe functies en verbeteringen voor zowel gebruikers, beheerders als ontwikkelaars. Wij zijn al even met een testversie van de update aan de slag en maakten een overzicht van onze 10 favoriete nieuwe functies.

De grootste nieuwigheid is de toevoeging van Windows Subsystem for Linux 2 (WSL 2), dat steunt op een volwaardige Linux-kernel. De nieuwe versie moet de prestaties van de Linux-integratie op Windows 10 significant verbeteren. De kernel zal worden geüpdatet via Windows Update en is opensource, zodat iedereen kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling.

De vorige week op Build aangekondigde GUI-appondersteuning en GPU-hardwareversnelling voor Linux zijn voorlopig nog geen onderdeel van WSL 2, maar worden met een toekomstige update toegevoegd.

Wie de Windows 10 May 2020 Update onmiddellijk wil installeren, kan voor updates controleren via Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Typisch adviseren we evenwel om de boot op z’n minst enkele dagen af te houden, in geval er – ondanks de uitgebreide testperiode – nog onverwachte bugs zouden optreden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment