Microsoft is gestart met de automatische uitrol van zijn nieuwe Edge-browser naar alle Windows 10-gebruikers via Windows Update.

microsoft

De reus uit Redmond kondigde deze week aan dat het zijn oude Edge-browser op Windows 10 stopzet en is ondertussen gestart met de automatische uitrol van de nieuwe Chromium-gebaseerde Edge-browser naar Windows 10-gebruikers, nadat die begin dit jaar officieel werd gelanceerd.

Hoewel het nieuws samenvalt met de beschikbaarheid van de Windows 10 May 2020 Update, gebeurt de uitrol niet als onderdeel van die update. Na twee decennia trekt Microsoft zijn browser los van het besturingssysteem en biedt het de nieuwe Edge-browser afzonderlijk aan via Windows Update.

Dat heeft ermee te maken dat Microsoft de browser niet langer alleen voor Windows-gebruikers bewaart, zoals met Internet Explorer en het oude Edge het geval was, maar ook op macOS, iOS en Android beschikbaar maakt. Ook Windows 7-gebruikers krijgen nog toegang tot de nieuwe browser, hoewel de ondersteuning voor dat bejaarde besturingssysteem begin dit jaar werd beëindigd.

Vervangt oude Edge

Chromium Edge wordt automatisch uitgerold naar alle nog ondersteunde Windows 10-versies, van 1803 (april 2018) tot 2004 (mei 2020). Bedrijven die dat om welke reden dan ook willen voorkomen, kunnen daarvoor de Edge Blocker Toolkit gebruiken.

De nieuwe Edge-browser neemt bij installatie de plaats in van de oude versie. Alle instellingen, wachtwoorden en favorieten worden evenwel automatisch overgedragen. De browser volgt het updateritme van de onderliggende Chromium-engine van Google, met elke zes weken een nieuwe stabiele release.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment