Microsoft heeft een probleem in de Outlook 365-desktop-app opgelost. Door een bug crashte de e-mailapplicatie direct na het starten. Veel gebruikers meldden dit op sociale media. De webversie en mobiele apps van Outlook werden niet getroffen.

microsoft

Microsoft meldt op Twitter dat de update inmiddels volledig is uitgerold. Het bedrijf stelt wel dat gebruikers misschien de 'Outlook-client opnieuw moeten opstarten'. Een recente update was 'waarschijnlijk' de oorzaak, schrijft Bleeping Computer. Het bedrijf meldt dat de problemen niet gerelateerd waren aan de onlangs uitgerolde Patch Tuesday-updates.

Het probleem ontstond voor veel gebruikers op woensdag, meldt Microsoft. De Outlook-applicatie voor desktops crashte direct na het starten. In de Event Viewer van Windows werd vervolgens de foutcode 0xc0000005 getoond. In het admin-center van Microsoft 365 meldde het bedrijf dat dit probleem 'potentieel invloed kon hebben op alle gebruikers die Outlook proberen te gebruiken', schrijft Bleeping Computer.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment