Er zijn nieuwe aanwijzingen opgedoken dat WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om een account op meerdere telefoons te gebruiken. Nieuwe tekst in de bètaversie wijst erop dat gebruikers hun account op maximaal vier apparaten zouden kunnen activeren.

 

whatsapp

De nieuwe optie werd door WhatsAppBeta ontdekt in de meest recente Android-bèta. In versie 2.20.196.8 is de menuoptie voor WhatsApp Web vervangen door 'gelinkte apparaten'. Gebruikers die doorklikken zien daar ook een ander scherm staan dan eerst. Het menu om WhatsApp Web te gebruiken is veranderd naar een generiekere ui waarmee gebruikers 'een nieuw apparaat kunnen linken'. Opvallend is dat WhatsApp daar specifiek de Facebook Portal bij noemt.

Op zichzelf zegt het nieuwe menu in de bèta niet veel, maar gecombineerd met eerdere bèta's lijkt het erop dat WhatsApp het mogelijk maakt de dienst op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken. Toen veranderde bijvoorbeeld de tekst wanneer een gebruiker een nieuw apparaat activeerde. WhatsAppBeta schrijft nu dat het gaat om maximaal vier apparaten waarop WhatsApp te gebruiken is. Dat zijn er minder dan wat er met WhatsApp Web is toegestaan.

Voorlopig is er nog niets officieel bekend over de feature. WhatsApp heeft er zelf ook nog niets over gezegd. Het is dus niet duidelijk hoe de nieuwe functie zou moeten werken. Mogelijk gaat dat net als bij WhatsApp Web, waarbij een apparaat het hoofdapparaat moet zijn en een koppeling legt met een ander apparaat. Op die manier kan WhatsApp garanderen dat de eind-tot-eindencryptie van de dienst blijft werken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment