Twitter zou ook interesse hebben in een overname van het Chinese TikTok. Eerder bleek dat Microsoft al in gesprek is om de populaire app te kopen.

Twitter

 

Twitter

 

Dat vertellen ingewijden aan The Wall Street Journal. De gesprekken tussen Twitter en TikTok zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden. Daarmee zou Twitter zijn opties afwegen. Het is daarom ook nog onduidelijk of het sociale netwerk een formeel bod zal doen.

TikTok-maker ByteDance lijkt genoodzaakt om het Amerikaanse deel van TikTok te verkopen. Doet het bedrijf dit niet, dan wordt de populaire video-app vanaf 20 september verboden in de Verenigde Staten. President Donald Trump tekende hier recent een decreet voor.

Bedrijven zoals Apple en Google mogen dan niet meer handelen met de maker, waardoor TikTok uit de appwinkels gehaald moet worden. Hetzelfde verbod dreigt voor de maker van de Chinese chat-app WeChat.

Microsoft

Microsoft zou inmiddels al langer in gesprek zijn met ByteDance om de westerse takken van TikTok over te nemen. Gesprekken hierover worden op uiterlijk 15 september afgerond, enkele dagen voordat het verbod ingaat.

ByteDance verzet zich op zijn beurt tegen het decreet van Trump. Het bedrijf zou naar de rechter willen stappen om het verbod terug te draaien, mogelijk al deze week.  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment