Duizenden UvA-studenten konden dinsdagochtend hun tentamens niet maken. Door een grote inlogstoring ligt een groot deel van het UvA-netwerk plat. 

 

UVA-studenten

Onder andere Testvision, het programma waarin de digitale tentamens gemaakt moeten worden, is nauwelijks bereikbaar. De storing komt uiterst ongelegen in de eerste tentamenweek van het jaar. Door de coronacrisis vinden vrijwel alle tentamens dit jaar online plaats.

 

Eerstejaars rechtenstudent Timo van Helvoort (19) zat helemaal klaar voor zijn allereerste tentamen ooit, maar kwam van een koude kermis thuis. “Om 09.15 uur begon het tentamen en probeerde iedereen natuurlijk tegelijk in te loggen. Ik kwam het programma niet in, en kreeg een scherm te zien dat er een storing was.”

Een aantal van zijn medestudenten lukte het wél om in te loggen, zegt Van Helvoort. “Heel vreemd, zij konden dus wel aan de slag, terwijl de rest er niet in kwam. Ik vraag me af of die tentamens straks geldig zijn.”

Volgens Nina Hol, voorzitter van de Centrale Studentenraad van UvA,  zijn duizenden studenten getroffen. “Het is tentamenweek, dus op alle faculteiten zijn nu tentamens aan de gang. Alleen al op de rechtenfaculteit weet ik dat er een tentamen gepland stond waar zo'n duizend studenten aan deelnamen. Dat geldt ook voor de meeste andere faculteiten.”

De UvA was dinsdagochtend niet bereikbaar voor een reactie. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment