Na de Galaxy S20 en Note 20 begint nu ook de Galaxy S10 aan Samsung's Android 11 beta-programma. In een aantal landen – Nederland niet – kun je je nu aanmelden voor deelname. Ook voor de Galaxy Note 10 is hetzelfde programma actief.

 

 Android 11 beta

 

Galaxy S10 Android 11 beta

Al enige tijd terug ging Samsung's Android 11 beta programma van start, waarbinnen je de nieuwe One UI 3 interface kunt testen. Daardoor kon je bijvoorbeeld al onze preview van Android 11 op de Galaxy S20 lezen. Een of twee terug werd duidelijk dat ook de Galaxy S10 en Note 10 een eigen beta gaan krijgen. Deze is vandaag in de eerste landen van start gegaan.

 

 

In Zuid-Korea, maar vooral ook dichter bij huis in Engeland, opende Samsung de deuren van het beta-programma voor de Galaxy S10, S10+ en S10e, evenals voor de Note 10 en Note 10+. Daarmee komt voor het eerst de nieuwe One UI 3 beschikbaar voor een (beperkt aantal) Galaxy S10 en Note 10 gebruik(st)ers.

De One UI 3 interface biedt een flink aantal kleine en grote vernieuwingen. Zo lichtten wij onder andere al het nieuwe design van het meldingenvenster uit, van de volumeregeling, de verbeterde Prullenbak, en de optie om het scherm uit te schakelen door twee keer te tikken. In ons groeiende archief lees je meer over de nieuwe features in One UI 3.

Helaas: niet in Nederland

Zoals in alle voorgaande jaren, maakt Samsung ook dit keer het beta-programma niet toegankelijk voor gebruik(st)ers met een Nederlands of Belgisch toestel. Je zult hier dus gewoon geduld moeten hebben voor je de grote upgrade officieel kunt installeren. Samsung heeft nog niet laten weten wanneer Android 11 officieel naar de Galaxy S10 en Note 10 series komt – maar ga er vanuit dat dit vroeg in 2021 gebeurt.

Overigens, wie toch wil deelnemen aan de beta moet een toestel én een simkaart uit een van de landen hebben die wel toegang bieden. Denk daarbij aan Engeland, of binnenkort als het goed is ook Duitsland of Frankrijk.

 

 

Wij zelf zullen uiteraard proberen om onze redactionele Galaxy S10 vroegtijdig van Android 11 en One UI 3 te voorzien. Op die manier kun je straks toch een blik werpen op de nieuwe software op de S10. Maar bedenk: veel anders dan op de Galaxy S20 ziet alles er niet uit. Je kunt dus zeker ook onze eerder genoemde preview van Android 11 op de S20 checken. Dan heb je ook alvast een goede eerste indruk van de naderende veranderingen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment