Je kan voortaan in Google Maps zien wat de brandstofprijs bedraagt in tankstations. Je ziet de actuele prijzen op kaart en dat in zes Europese landen. De functie is nog niet in Nederland actief.

Benzineprijs Google Maps

Wie binnenkort door het buitenland rijdt en moet tanken, kan maar beter eerst een kijkje nemen in Maps. Je kan namelijk de brandstofprijs op kaart terugvinden. De functie is al veel langer beschikbaar in de Verenigde Staten, maar nu is ze ook uitgerold naar een zestal Europese landen, dat ontdekte DroidApp. Je kan de brandstofprijzen controleren in: België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje en Zweden.

 

Wil je weten hoeveel de benzineprijs bedraagt in een tankstation in de buurt? Zoom dan eerst in op het gebied waarin je naar tankstations wil zoeken. Vervolgens zoek je naar tankstation vanuit de zoekbalk en alle benzinestations verschijnen op de kaart. Je kan dan de naam van de tankstations zien, Google toont ook of ze geopend zijn, en daarnaast staat ook de prijs van benzine.

Benzine, diesel en Super+ 98

Op Google Maps krijg je standaard altijd de benzineprijs te zien, en hoewel er wel een filteroptie is om alleen geopende tankstations te bekijken, kan je nog niet instellen of je bijvoorbeeld als eerste de prijs van diesel wil zien. Om de dieselprijs en die van Super+ 98 te zien, moet je op een een tankstation tikken.

Het is op dit moment nog niet bekend waar Google actuele informatie over de brandstofprijzen in Europa vandaan haalt. Naar verwachting werkt Google met een derde partij die een zogenaamde scraper voor brandstofprijzen aanbiedt. Ofwel een tool die op grote schaal en regelmatig de actuele gegevens van benzinestations raadpleegt en zo de prijzen bijwerkt.

Het is nog niet bekend wanneer Google ook in Nederland de actuele brandstofprijzen op kaart zal tonen. Zie jij de functie plots ook in Nederland op je telefoon werken?

Reacties mogelijk gemaakt door CComment