Microsoft gaat zich volgend jaar toeleggen op het verbeteren van de prestaties van Windows 11. Dat zegt het bedrijf tijdens een vragensessie op Reddit. Er gaat voornamelijk gewerkt worden aan de opstartprestaties, meldt Microsoft.

 

Windows 11

Microsoft beantwoordt een vraag van een Reddit-gebruiker die zegt last te hebben van langzame UI-elementen op het besturingssysteem. Ook al zegt het bedrijf dat het in 2022 de opstartprestatieproblemen van Windows 11 gaat aanpakken, zijn focus komt niet te liggen op de prestaties van de UI-elementen. ''Nadat het framework is geladen renderen de UI-elementen momenteel al redelijk snel, maar mochten er nog specifieke scaling/slowness-problemen zijn, kunnen we kijken naar het specifieke scenario.'', aldus Microsoft.

Het bedrijf raadt gebruikers met prestatieproblemen aan om ze te melden bij de Feedback-hub. Daar moeten ze bij onder 'Bureaubladomgeving' de juiste subcategorie kiezen en vervolgens 'Gegevens vastleggen over prestaties' aankruisen. Daarmee kunnen gebruikers een schermopname meesturen waarin ze het probleem reconstrueren. Microsoft meldt niet wanneer het precies van plan is om de prestaties te verbeteren. Mogelijk doet het dat bij de volgende feature-update van Windows 11, die in de tweede helft van 2022 verschijnt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment