De Samsung Galaxy Note 10 wordt deze zomer verwacht, maar het toestel is nu alvast gelekt in verschillende renders en een 360 graden video. We zien een vernieuwd design met een scherminkeping in het midden.

Samsung Galaxy Note 10

De Samsung Galaxy Note 10 is het volgende Samsung-vlaggenschip dat op de agenda staat, en volgens eerdere geruchten mogen we dit jaar meerdere Note-toestellen van Samsung verwachten. Typisch aan de Note is het grotere scherm en de toevoeging van een stylus, de S Pen. Alleen zou er dit keer ook een kleinere Note verschijnen met een gebogen 6,3 inch AMOLED-scherm, en daarnaast mogen we een grotere Galaxy Note 10 Pro verwachten. met een 6,75 inch paneel.

Het lijkt erop dat die kleine Note 10 nu gelekt is in nieuwe renders van het betrouwbare OnLeaks dat wel meer toestellen in de schijnwerpers zet, nog voor ze officieel zijn aangekondigd. We merken dat de telefoon een design krijgt dat veel meer rond lijkt. Daarnaast krijgen we ook opnieuw de bevestiging dat de scherminkeping voor de selfiecamera die keer een plaatsje in het midden van het scherm krijgt. Vermoedelijk krijgt de Note 10 Pro daarentegen een dubbele selfiecamera in het midden, net zoals bij de Galaxy S10 Plus.

Samsung

Knoppen en camera's

Bovenaan het toestel zien we een simkaartslot, een microfoon en een infrarood-blaster. Links vinden we de volumeknoppen met daaronder de power-knop en aan de rechterkant van het toestel is dan weer geen enkele knop te zien, wat erop wijst dat de Bixby-knop verdwijnt. Onderaan is naast de speaker en de usb-c poort een plaats voor de S Pen gereserveerd. De Note 10 Pro zou volgens verschillende bronnen helemaal komaf maken met knoppen, en daarentegen touch-knoppen gebruiken, maar we hebben voorlopig nog geen betrouwbare renders van dat toestel gezien. 

Samsung

Ook aan de achterkant zien we dat Samsung voor een vernieuwd design kiest, met een verticale opstelling van camera's die de Note-reeks nog meer doet onderscheiden van de S-reeks. Samsung gaat dit keer voor drie cameralenzen. We kregen onlangs voor het eerst een nieuwe 64 MP camera van Samsung te zien die weleens een plaats zou kunnen krijgen op deze Note 10 of de Pro-variant. Verder verwachten we dat Samsung net als bij de S-reeks kiest voor telelens met 2x optische zoom en een groothoeklens met 16 MP sensor.

Beschikbaarheid 

Vorig jaar verscheen de Note 9 van Samsung in augustus en we verwachten hem dit jaar rond dezelfde periode te verwelkomen, samen met de Pro-variant. De komende maanden zullen we vermoedelijk nog veel meer nieuws en renders van deze toestellen te zien krijgen. Over de prijs van de telefoons is nog niets bekend. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment