De eerste producten met usb 4 zullen tegen het einde van 2020 op de markt komen, verwacht de USB Promotor Group. De groep legt momenteel de laatste hand aan de specificaties van de nieuwe aansluitstandaard.

USB 4

De specificaties van usb zijn aangeland bij versie 0.7. De USB Promotor Group heeft er vertrouwen in dat de specificaties nog deze zomer gefinaliseerd zullen worden. De eerste apparaten met ondersteuning van usb 4 zouden dan tegen eind 2020 in de winkel kunnen liggen. Dit meldt de techwebsite AnandTechop basis van gesprekken met vertegenwoordigers van de USB Promotor Group.

Usb 4 is gebaseerd op de Thunderbolt 3-technologie van Intel en haalt doorvoersnelheden tot 40Gbit/s. Dat komt neer op een verdubbeling van de snelheid van SuperSpeed 20Gbit/s, oftewel de usb 3.2 2x2-specificatie. Volgens de USB Promotor Group is het verschil met usb 3.2 dusdanig groot, dat een nieuw logo wordt overwogen.

Usb 4 wordt backwards compatible met bestaande toestellen met usb 3.2, usb 2.0 en Thunderbolt 3. De nieuwe standaard neemt ook de ondersteuning voor protocollen zoals displayport mee van Thunderbolt 3.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment