De Chinese telefoonfabrikant Vivo claimt dat zijn Super FlashCharge-technologie een smartphone in 13 minuten voor 100% kan opladen.

Vivo Super

vivo super

Vivo claimt dat smartphones die de Super FlashCharge-technologie ondersteunen met een vermogen tot 120 Watt opgeladen kunnen worden. Het Chinese bedrijf gebruikt een aangepaste USB-C-kabel en reislader om tijdens tests in het lab een 4000mAh-accu in vijf minuten van 0 naar 50 procent op te laden. Volgens Vivo vergt het vervolgens slechts 8 minuten om ook de resterende 50 procent op te laden.

Een product manager van Vivo postte een video op Weibo waarin een smartphone van 10 naar 14 procent opgeladen wordt in slechts 16 seconden, maar dat is geen bewijs dat Vivo's Super FlashCharge een 4000 mAh-batterij daadwerkelijk veilig in 13 minuten kan opladen. Vivo zegt dat het de Super FlashCharge-technologie heeft gedemonstreerd tijdens het Mobile World Congress in Shanghai dat nu gaande is.

Xiaomi

Het vorige record stond op naam van de Chinese fabrikant Xiaomi die met een 100W lader een 4000 mAh accu in 17 minuten oplaadde. Xiaomi gaat zijn snellaadtechnologie op korte termijn in massaproductie nemen. Wanneer Vivo zijn Super FlashCharge-technologie in telefoons gaat verwerken is niet bekend.   

Reacties mogelijk gemaakt door CComment