Microsoft heeft zijn plannen voor de volgende Windows 10-update bekendgemaakt. De volgende functie-update krijgt eigenlijk vrij weinig nieuwe functies.

windows 10

Windows 10 kreeg zijn meest recente grote update in mei, met onder meer een lichte modus, vernieuwd Start-menu en de mogelijkheid om updates uit te stellen. De volgende functie-update staat gepland voor september, en richt zich volgens Microsoft vooral op kleinere verbeteringen.

Snellere prestaties zijn de speerpunt van de nieuwe Windows 10-versie. Microsoft noemt nog niet nader om welke vetbeteringen voor de snelheid en kwaliteit het gaat. De nieuwe update wordt op een minder storende manier geïnstalleerd, in ieder geval voor wie in mei de grote update heeft geïnstalleerd.

De update wordt geïnstalleerd als een normale maandelijkse Windows-update. Dat betekent dat gebruikers hun pc straks maar één keer opnieuw hoeven op te starten om de update te installeren. Bij grote update is Windows 10 normaal gesproken zo'n half uur bezig en wordt de computer verschillende keren opnieuw opgestart.

Afgelopen jaar ontstonden er verscheidene malen flinke problemen omdat updates niet goed samenwerkten met Intel-drivers. Verscheidene gebruikers klaagden dat zij daardoor bestanden waren kwijtgeraakt.  

Reacties mogelijk gemaakt door CComment