De temperatuur van een stijltang met bluetooth kan door derden worden aangepast. Het apparaat controleert niet waar een bluetoothsignaal vandaan komt, ontdekten beveiligingsonderzoekers die zijn verbonden aan het samenwerkingsverband Pen Test Partners.

Bluetooth

Gebruikers van de stijltang, van het Britse bedrijf Glamoriser, worden niet verplicht om het apparaat aan hun smartphone te koppelen. Als dat inderdaad niet gebeurt, heeft iedereen binnen het bluetoothbereik van de stijltang de mogelijkheid om signalen naar het apparaat te verzenden.

Dat betekent dat de onderzoekers een signaal naar de stijltang konden sturen zolang het apparaat aanstaat en niet is verbonden met een smartphone. Op die manier wisten de onderzoekers de temperatuur van afstand te bedienen.

 

De Glamoriser-stijltang werkt met een app waarmee het mogelijk is om de temperatuur aan te passen tussen de 50 en 235 graden Celsius. Ook kan op die manier een timer ingesteld worden, waardoor de stijltang na tussen de vijf en twintig minuten automatisch uitgaat.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment