De Android-versie van tekstverwerker Microsoft Word is ruim een miljard keer geïnstalleerd, blijkt uit cijfers van de Google Play Store, schrijft onder meer The Verge.

microsoft word

Het is niet bekend hoe vaak Word precies op Android-toestellen is gedownload. De Play Store-pagina rondt dat aantal altijd af en staat nu op "1.000.000.000+".

Andere apps van Microsoft doen het eveneens goed op Android-toestellen. Zo tellen Excel, PowerPoint, OneNote en OneDrive ieder ruim 500 miljoen installaties. E-mailapp Outlook telt meer dan 100 miljoen installaties.

 

Het is hierbij overigens niet duidelijk of mensen de apps uit de Play Store hebben geïnstalleerd. Microsoft heeft afspraken met verschillende telefoonfabrikanten, waardoor software van het bedrijf soms standaard wordt meegeleverd bij een toestel.

Bill Gates noemde het vorige maand nog "zijn grootste fout ooit" dat Microsoft niet is geslaagd in het opzetten van een groot mobiel besturingssysteem zoals Android. Gates zei dat er naast iOS van Apple slechts ruimte was voor één andere concurrent. Microsofts Office-apps zijn sinds een paar jaar beschikbaar op Android en iOS.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment