Microsoft heeft op woensdagochtend per ongeluk een Windows 10-update uitgestuurd naar Insider-testers. Het ging om een interne testversie die ook nog eens een nieuw startmenu bevat.

Windows 10

Windows 10

Ten tijde van de introductie van Windows 8 maakte we voor het eerst kennis met de Live Tiles. Op de tegels kan je allerhande informatie terugvinden, bijvoorbeeld je kalenderafspraken of het weer voor de dag. Plaats je een tegel van je gallerij, dan zie je allerlei foto’s, terwijl je met de geldzaken-app juist kan zien hoe alles op de beurs verloopt. Veel hoorde je er niet over, en gebruikers waren er in Windows 8 niet over te spreken. In Windows 10 bleven de tegels geïntegreerd, maar positief was het verhaal nog altijd niet. Microsoft lijkt met een mogelijke oplossing te komen, zo is woensdagochtend te zien aan een nieuw Windows 10 startmenu die per ongeluk als Windows Insider-update verscheen.

Geen Windows Live Tiles meer?

Voor Microsoft bleek het niet de bedoeling om de update al voor het grote publiek uit te brengen, het gaat immers om een interne build van Windows 10. Om precies te zijn was de build gemaakt voor de interne ontwikkeling van Xbox-software. In plaats van dat de update terechtkwam bij dat team, werd deze per ongeluk naar alle Windows Insiders op Windows 10 gepushed. Als je een 32-bit computer hebt staan ten minste, 64-bit systemen ontvingen deze update namelijk niet. Wat opvallend is, is dat ook alle groepen van Windows Insider de update ontvingen: van de preview ring tot aan de fast ring en slow ring. Inmiddels heeft Microsoft deze update weer stopgezet.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment