Google voert een fijne verbetering door voor Google Home-gebruikers. Als je voortaan ‘s avonds je lampen wil uitzetten, praat de slimme speaker niet meer (iets te) hard terug, maar hoor je een subtiel geluidje om je opdracht te bevestigen. Hierdoor maak je anderen minder snel wakker.

Nieuwe feature voor Google Home

Als je vlak voor het slapen gaan de lichten uit wil zetten via je Google Home, dan bevestigt de slimme speaker dit door terug te praten. Handig, maar niet zo fijn als je bijna in slaap valt en dan wordt gewekt door de iets te hard pratende Google Assistent.

Daar komt verandering in, want als je straks vraagt om de lichten uit te doen, hoor je alleen een subtiel geluidje. Daarmee wordt je stemcommando bevestigd en is de kans minder groot dat anderen (en jij) wakker worden van het geluid van de Home.

Google Home

Je hoort het geluidje niet alleen als je via je Home de lichten aan of uit zet, maar ook bij andere commando’s die met je slimme lampen te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van de helderheid van je lampen. Verder werkt het ook met slimme stekkers en schakelaars die aan lampen hebt gekoppeld in de Google Home-app.

Google rolt de feature langzaam uit naar alle gebruikers. De functie zou al voor een klein groepje mensen beschikbaar zijn en werkt met de Google Home, Home Mini en Nest Hub.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment