Tyler “Ninja” Blevins stond jarenlang bekend als Twitch’ populairste streamer, maar vanaf heden levert hij die titel officieel in. De invloedrijke content creator maakte vandaag bekend van Twitch volledig over te stappen naar concurrent Mixer, de streamingdienst van Microsoft.

 Twitch-icoon

 

Met die overstapt vormen de eerste tekenen aan de wand van een heuse content-oorlog tussen Twitch en Mixer. Het door Amazon beheerde Twitch heeft daarin al langer een monopolypositie aangehouden, maar Microsoft bewapent zich nu met grover geschut om Mixer een level hoger te laten stijgen. Hoeveel Ninja “heeft gekost” voor Microsoft is onbekend.

Middels onder meer een (ondertussen veel gedeelde) tweet maakte Blevins zijn overstap wereldkundig. Onder het mom van een komisch ingestoken video laat de livestreamer weten voortaan exclusief via Mixer te streamen:

Op het nieuwgeboren Mixer-kanaal van Ninja is het tijdelijk mogelijk om een gratis abonnement op Ninja te claimen, waarmee kijkers één maand lang zonder advertenties mee kunnen kijken met de streamer.

Enkele uren na de onthulling van Ninja’s overstap, telt zijn Mixer-kanaal een goede 60.000 volgers. Een flinke start, maar natuurlijk nog ver verwijderd van de ruim 14 miljoen volgers die Blevins tot op heden bij Twitch bijeen schraapte.

Saillant detail: het bestuur van Twitch is klaarblijkelijk not amused met het plotse vertrek van hun grootste speler. Als een zure ex-partner nam Twitch direct na Ninja’s vertrek zijn felbegeerde Partner-status (en bijbehorende “vinkje”) in, waardoor de twee partijen officieel geen overeenkomsten meer met elkaar hebben.

Blevins zelf ziet de zaken hoopvoller in. Naar eigen zeggen is de streamer enorm gedreven om terug te gaan naar the roots van livestreaming, zo laat Ninja weten via een extra video-update:

Reacties mogelijk gemaakt door CComment