Klanten van Caiway hebben mogelijk last van beperkte toegang tot het internet, omdat er haperingen optreden in het netwerk van de aanbieder. De problemen doen zich sinds 1 augustus voor, zegt een woordvoerder maandag tegen NU.nl.

 

Status : 

STORING REPLAY TV EN OPNAMES

05-08-2019

Naar aanleiding van technische problemen kunt u mogelijk geen programma's zien via het terugkijken met ReplayTV of gemaakte opnames.

caiway

"We hebben sinds donderdag een storing, waarbij er niet continu een storing is", aldus woordvoerder Levi Bosselaar van moederbedrijf DELTA Fiber. "Dit betekent dat een aantal klanten af en toe problemen heeft met het internet."

Volgens de woordvoerder is er sprake van een storing in een aantal gebieden in een straal van zo'n 45 kilometer rondom Utrecht. De stad zelf is niet getroffen. Klanten in specifieke gebieden tussen bijvoorbeeld Utrecht en Rotterdam, Den Haag, Gorinchem, Den Bosch, Wageningen en Harderwijk kunnen er wel last van hebben, hoewel er ook uitschieters zijn buiten deze cirkel.

 

Binnen het gebied bevinden zich ongeveer 40.000 Caiway-klanten, maar niet elke klant ervaart problemen. Ook werkt het internet voor getroffen gebruikers soms wel en de andere keer weer niet. "Het kan zijn dat de ene site wel bereikbaar is en de andere niet."

Wat er precies fout gaat, is nog onduidelijk. De DELTA Fiber-woordvoerder durft geen harde uitspraken te doen over hoelang de problemen naar verwachting nog zullen aanhouden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment