Een onderzoek onthult dat telefoons van Samsung in Nederland gemiddeld een snellere mobiele internetverbinding hebben vergeleken met toestellen van Huawei of Apple.

4G bij smartphonemerken

Volgens de onderzoekers van Opensignal, dat onderzoek doet naar de kwaliteit van 4G-verbindingen wereldwijd, hebben Samsung-telefoons gemiddeld de hoogste netwerksnelheid in de meeste landen, waaronder ook Nederland. Bij ons haalt de Samsung-gebruiker een gemiddelde 4G-downloadsnelheid van 49 Mbps, vergeleken met 42 Mbps bij Huawei-telefoons en 41 Mbps bij Apple-toestellen.

Opensignal hield een onderzoek in 40 landen waarbij de 4G-netwerksnelheid werd gemeten, en in 35 procent van de landen waren Samsung-telefoon gemiddeld de snelste. Apple was in 17,5 procent van de gevallen de snelste, en in 48 procent van de gevallen was geen van de drie grootste smartphonefabrikanten de snelste. Huawei was gemiddeld nooit alleen de snelste, maar het deelde wel de eerste plaats in zeven landen.

Samsung, Apple, Huawei

Samsung

High-end, midrange en budget

Opensignal wil met zijn onderzoek benadrukken dat niet enkel de kwaliteit van je provider voor mobiel internet een rol speelt, maar ook de telefoon die je gebruikt. Sommige toestellen ondersteunen meer frequentiebanden dan andere en de kwaliteit van de modem van de telefoon is daarbij belangrijk. Voor het onderzoek werd er ook een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën van modems: high-end telefoons (LTE-categorie 16 of daarboven), het middensegement (LTE-categorie 5 tot 15) en het budgetsegment (LTE-categorie 4 of daaronder).

Als we kijken naar de drie segmenten, dan merken we dat Samsung ook de snelste is onder de high-end telefoons met een gemiddelde snelheid van 25,6 Mbps in de 40 landen waar getest werd. Apple is de snelste in het middensegment met gemiddeld 16,5 Mbps, en Huawei heeft het beste 4G-internet in de budgetcategorie met 12,1 Mbps.

Samsung

Welke telefoons in welke categorie?

Een interessant feit is dat enkel de laatste iPhone XS en XS MAX in het high-end segment vallen met hun categorie 16-modem. Alle andere iPhones tot en met de iPhone 6 vallen onder het middensegment waar ze sterker zijn dan de twee andere grootste fabrikanten.

Samsung behaalde met de Galaxy S8 alvast het hogere segment en Huawei deed dat iets later met de Mate 10 Pro. Momenteel hebben de Mate 20 Pro en P30 Pro van Huawei de krachtigste modems van de drie merken, namelijk een categorie 21-modem. Nederland is volgens Opensignal het land met de derde beste 4G-verbindingen ter wereld.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment