Op het moment van schrijven is de functie alleen nog maar beschikbaar voor de bètaversie, waarvoor je je apart dient aan te melden. bètatester worden doe je normaal gesproken via de eerdere link, maar er worden al een poosje geen nieuwe aanmeldingen meer geaccepteerd.

Whatsapp

Ben je nog geen tester, dan heb je dus nog even geduld nodig tot de vingerafdrukbeveiliging ook naar de reguliere WhatsApp-versie wordt uitgerold. Zorg ervoor dat je versie 2.19.222 of hoger draait. Weet je het versienummer van jouw WhatsApp niet? Je vindt de informatie onder Instellingen, Help, Over.

Vingerafdruk instellen 

Open WhatsApp en tik rechts bovenin op de drie bolletjes. Een menuutje klapt uit. Tik onderaan op Instellingen, gevolgd door AccountPrivacy. De onderste optie in dit menu - mogelijk moet je een stukje scrollen - is Vingerafdrukvergrendeling. Standaard is deze Uitgeschakeld.

Duik dit menu in en zet het schuifje aan achter Ontgrendelen met vingerafdruk. Houd daarna je duim op de fysieke scanner van je telefoon, zoals je vermoedelijk ook je toestel normaliter ontgrendeld. Op zich ben je nu klaar, maar er komen ook wat opties bij.

Whatsapp

Zo is in te stellen hoe vaak je wil dat om een vingerafdruk wordt gevraagd. Om de minuut, om het half uur of zelfs iedere keer dat WhatsApp opent. Zet je daarnaast het schuifje uit achter Inhoud tonen in meldingen, dan worden notificaties op het homescherm geanonimiseerd.

Tweestapsverificatie

Wil je de app nog verder dichttimmeren voor onbevoegden, dan kun je tweestapsverificatie voor WhatsApp instellen. Dat ken je waarschijnlijk wel van e-mailaccounts en dergelijke. Toegang is dan alleen te verkrijgen na het invoeren van een extra pincode.

Je vindt de optie onder InstellingenAccountVerificatie in twee stappen. Wil je meer weten, dan verwijzen we je graag door naar het volgende artikel: Beveilig WhatsApp met tweestapsverificatie.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment