Deze, toegegeven ontzettend pijnlijke, video maakt de grootste blunders van Microsoft belachelijk.

 

microsoft

Onze wereld was zonder twijfel totaal anders geweest, had Bill Gates geen klein bedrijf met de naam Microsoft opgericht. Ondertussen is het garagebedrijf een miljardenconglomeraat geworden met duizenden werknemers. Zo’n honderdvijftig werknemers (voornamelijk stagiaires) kwamen ter viering van het bedrijf (en ongetwijfeld in de hoop op een vaste baan) met een zelfspot-rijke, ietwat arrogante en behoorlijk ongemakkelijke musical.

Het kostte de werknemers zo’n 8 weken om de video te produceren en het is duidelijk dat het team er meer moeite in heeft gestoken dan in veel andere Microsoft-video’s. Toch blijft het sleutelwoord voor dergelijke informele promotievideo’s ‘cringe’.

 

Wat dan weer wel leuk is, is het feit dat Microsoft-werknemers het bedrijf zelf ook op de hak nemen. Ik bedoel, niemand was echt verdrietig toen het bedrijf de stekker uit Windows Vista trok. In de video zelf zeggen de werknemers ook dat ze “een misser hebben gemaakt met Vista.” Klopt helemaal!

Ook de pijnlijke Windows Phone werd in de maling genomen in het filmpje. “Over heel de wereld zijn onze producten welbekend, behalve toen we een smartphone probeerde te maken.” En inderdaad, hoewel het lot van Microsoft’s smartphone lange tijd onzeker en vaag was, werd de gefaalde software dit jaar eindelijk in de prullenbak gegooid.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment