Mocht je een zwak hebben voor retro games, dan kan je bij het Internet Archive je hart ophalen. De site heeft 2500 oude MS-DOS-games uit de jaren 90 toegevoegd aan de gratis online speelbare collectie.

 

Internet Archive

Het Internet Archive is sinds 2015 bezig om oude DOS-games online beschikbaar te stellen. De retro games zijn via een MS-DOS-emulator met je webbrowser te spelen. De nieuwe game-release van afgelopen weekend is de grootste ooit van het Internet Archive.

Het online archief voegde maar liefst 2500 DOS-titels toe, die variëren van games van kleine productiehuizen tot en met 'grote titels die lang vergeten zijn', aldus Internet Archive-curator Jason Scott. Ondertussen gaat het om een 7000 oude games die je online kan spelen.

Op zijn blog raadt Scott ook enkele juweeltjes aan, zoals Mr. Blobby, een DOS-platformgame uit 1994 die hij kenmerkend voor het genre noemt, en Microsoft Adventure uit 1981 van IBM, de oudste commerciële pc-port van de eerste mainframe adventuregame, Colossal Cave.

Overigens waarschuwt Scott wel voor het 'cd-rom-probleem' van sommige games. Sommige games werden destijds uitgebracht op cd-roms waar zo'n 700 MB's aan gamesdata op kon. Voor gebruikers met een langzame internetverbinding kan het laden daardoor lang duren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment