Een 45-jarige Amerikaan heeft bekend dat hij bij twee bedrijven een fysieke keylogger op computers heeft geïnstalleerd om zo bedrijfsgegevens te stelen. De man wist bij de bedrijven in te breken en kon zo de keyloggers plaatsen waarmee hij verschillende inloggegevens buitmaakte.

Bij het eerste bedrijf dat de man aanviel installeerde hij naast de hardwarematige keylogger ook een softwarematige keylogger op het netwerk. Met de wachtwoorden die hij via de keyloggers wist te stelen kon hij via zijn eigen laptop op het bedrijfsnetwerk inloggen. Vervolgens zocht hij naar opkomende technologie en maakt deze data buit. Ook wist hij meer dan 15.000 e-mails te stelen. De Amerikaan had van februari 2017 tot april 2018 toegang tot het netwerk. Een medewerker ontdekte de inbraak vorig jaar april en stelde een onderzoek in.

Net als bij het eerste bedrijf installeerde man ook bij het tweede bedrijf een fysieke keylogger. Via een frauduleus verkregen toegangspas wist hij toegang tot het bedrijf te krijgen. Op een later moment haalde hij de keylogger op, die in de tussentijd wachtwoorden van verschillende medewerkers had opgeslagen. Met de gestolen inloggegevens kon hij op het netwerk inloggen en net als bij het eerste bedrijf allerlei informatie over opkomende technologie stelen, alsmede persoonlijke documenten over het personeel.

De Amerikaan is aangeklaagd voor het stelen van informatie van de computers van beide bedrijven en identiteitsdiefstal. De rechter zal op 28 januari 2020 vonnis wijzen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

keylogger

Reacties mogelijk gemaakt door CComment