Een vroegtijdig kijkje in de keuken.

Microsoft is zelf nog wat voorzichting in het delen van informatie rondom Windows 10X. Een nieuw lek heeft, met dank aan WalkingCat, echter een hoop informatie naar buiten gebracht. Het zal de grootste mix ooit worden tussen de desktop-versie van Windows die we kennen in combinatie met een mobiele ervaring. De info is afkomstig van een inmiddels door Microsoft offline gehaalde webpage.

windows 10X

Zo komt er in Windows 10X een startbalk, maar wel op andere wijze. Het heet Launcher en toont apps op basis van je gebruikswijze. Applicaties die je vaak gebruikt zullen worden weergegeven in de Launcher. Het is dynamisch en kan zichzelf updaten van tijd to tijd.

 

Een ander verschil in vergelijking met het traditionele Windows is dat als je het apparaat start, je meteen naar een authenticatieproces gaat. Je komt niet eerst in een lock-menu wat gebruikelijk is bij Windows. Zo kun je nog sneller aan de slag. Windows Hello Face herkent je gezicht en zo is het apparaat meteen weer klaar voor gebruik.

Windows 10X is een aangepaste versie van Windows 10 en is ontwikkeld voor Surface Neo. Dit apparaat werkt met twee schermen, wat een aanpassing van het OS vereiste. De Surface Neo met Windows 10X verschijnt tegen het einde van 2020.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment