Microsoft heeft vanaf de May 2019-update voor Windows 10 een aanpassing gedaan in het installatieproces voor zijn besturingssysteem. Standaard geeft de Windows-installatiewizard nu niet meer de optie om een lokaal account aan te maken, maar worden gebruikers verzocht om met een (online) Microsoft-account in te loggen.

Windows 10

De wijziging is alleen van toepassing op de Home-variant van het os, want bij de Pro-versie kan men de optie om via het lokale domein in te loggen gebruiken om zonder Microsoft-account verder te gaan. Voor Home-gebruikers is een dergelijk optie echter niet beschikbaar. Men kan klikken op een knop voor meer informatie, en de daaropvolgende pagina legt uit dat je later een lokaal account kan toevoegen vanuit Windows zelf. Dat is dus, nadat je met een Microsoft-account het setupproces hebt voltooid.

Voor degenen die hier écht niet op zitten te wachten is er gelukkig nog een oplossing: door alle verbinding met het internet te verbreken kan je het online inloggen overslaan, nadat de daarvoor bedoelde pagina een connectiefout meldt. Hierna is het mogelijk om direct in het installatieproces een lokale gebruikersaccount aan te maken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment