De start van Apple Pay bij Rabobank zou wel eens aanstaande kunnen zijn. Via TestFlight is Rabobank begonnen met het testen van de betaalmethode, zo heeft de bank tegenover iCulture bevestigd. De eerste voorbereidingen zijn gedaan. De vraag is nu nog: wanneer?

Update 19:00 uur: De woordvoerder van de Rabobank heeft ons telefonisch en per mail laten weten dat er inderdaad sprake is van een TestFlight-test, maar deze is uitsluitend bedoeld voor enkele interne medewerkers. Het heeft dus geen zin om je (via de klantenservice of andere kanalen) te proberen aan te melden.

Rabobank:

Er is sprake van een test flight, maar deze is alleen voor bestemd voor een groep van medewerkers van Rabobank. Dus niet voor klanten van ons.

 


Op welke datum Apple Pay bij Rabobank van start zal gaan is nog de vraag. Wat we wel weten, is dat de bank bezig is met de voorbereidingen en daar iets meer tijd voor nodig heeft dan ABN Amro met Apple Pay. Die bank ging half oktober van start met Apple Pay. Nu alleen de Rabobank nog: we ontvingen een screenshot dat afkomstig zou zijn uit TestFlight, de testomgeving van Apple voor het testen van betaversies van apps.

Update: inmiddels hebben we de authenticiteit van onderstaand screenshot kunnen verifiëren.

Rabobank

Belangrijk om te weten, is dat de functionaliteit voor Apple Pay weliswaar is toegevoegd in de betaversie, maar dat het nog niet is geactiveerd. Testers kunnen het dus ook nog niet gebruiken. Zo te zien moet Apple hiervoor nog een schakelaar omzetten.

Om aan een dergelijk testtraject mee te doen moet je door de ontwikkelaar zijn uitgenodigd. Vervolgens kun je de app via de TestFlight-app installeren. In dit geval gaat het om een interne test, zodat het geen zin heeft om de Rabobank te vragen of je mag meedoen met testen. Ook heeft het op dit moment nog niet zoveel zin, omdat de omschrijving aangeeft dat het nog helemaal niet werkt.

Rabobank is de derde grote bank die Apple Pay zal gaan aanbieden, na ING en ABN Amro. Daarnaast doen enkele kleinere banken mee zoals bunq, N26, Monese en Revolut. Niet alle banken uit dit lijstje bieden de mogelijkheid om Apple Pay aan een Maestro-pas te koppelen, zodat je er overal in Nederland mee kunt pinnen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment