Google maakt serieus werk van een alternatief voor WhatsApp. De dienst die RCS wordt genoemd, is nu in meer landen beschikbaar gesteld. Anders dan WhatsApp werkt deze technologie gewoon via de berichten-app op je toestel.

RCS in meer landen

In steeds meer landen wordt RCS uitgerold, een nieuwe technologie dat staat voor Rich Communication Services. Het wordt gezien als combinatie tussen SMS en WhatsApp. Google werkt voor de beschikbaarheid van deze dienst samen met providers en ook met diverse fabrikanten. Fabrikanten als Huawei en Samsung willen de dienst bijvoorbeeld integreren in de berichten-app.

Google

Nadat de dienst eerder in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland uitgebracht werd, is nu de Verenigde Staten toegevoegd aan het lijstje, ditzelfde geldt voor India. Voordat Google RCS kan uitrollen moeten providers dit eerst zelf ook ondersteunen. Verschillende Nederlandse providers zouden wel ermee aan de slag gaan, maar vooralsnog horen we niks concreets hierover. Ook willen veel providers zelf de regie houden door het bijvoorbeeld aan te bieden in een eigen app. Dit zagen we ook terug in andere landen.

We verwachten het om die reden ook niet op korte termijn in Nederland. Wanneer het werkt kunnen chats, berichten, afbeeldingen en nog veel meer gewoon gedeeld worden via de eigen berichten-app op Android. Er is geen support voor iOS, dus of het echt een concurrent wordt voor WhatsApp is nog maar de vraag.

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment