Een driverissue met Bluetooth-hardware van Realtek hield onderdelen-updates van Windows 10 tegen. Gebruikers moeten eerst de driver bijwerken en krijgen dan (als het goed is) de update aangeboden. Een soortgelijk issue met wifi-hardware van Qualcomm houdt OS-updates ook tegen.

realtek

In mei zag Microsoft een compatibiliteitsissue ontstaan bij pc's met Bluetooth-modules van Realtek en zorgde ervoor dat deze systemen niet meer bijwerkten naar Windows 10 1903. Vorige week werd het probleem opgelost en als deze gebruikers nu een update willen uitvoeren, krijgen ze een melding dat er een nieuwere Realtek-driver beschikbaar is die ze eerst moeten installeren, meldt BleepingComputer.

Windows Update moet de juiste versie van het stuurprogramma nu aanbieden, maar dat gaat niet altijd goed. In dat geval moeten gebruikers handmatig een nieuwere versie van de driver toevoegen. Dat is niet zo vanzelfsprekend en Microsoft heeft een ondersteuningsdocument gepubliceerd waarin deze gebruikers worden verder geholpen

Als een nieuwe versie van het Bluetooth-stuurprogramma (versie 1.5.1012 of later) is geïnstalleerd, kunnen gebruikers vervolgens Windows 10 1809, 1903 of 1909 installeren. Die OS-update wordt volgens de maker van het besturingssysteem uiterlijk 48 uur later aangeboden. Een soortgelijk probleem speelt ook nog met oude Qualcomm-drivers voor wifi, waardoor Windows 10 niet wil bijwerken naar de nieuwste versie.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment