Bij de introductie van Windows 10 maakte Microsoft het gratis voor Windows 7- en Windows 8.1-gebruikers om naar de nieuwste versie van het os te upgraden. Dit aanbod zou één kalenderjaar duren, met het idee dat dit mensen aanspoort om naar Windows 10 over te stappen. Toch bleek het na dat jaar mogelijk om via een omweg de upgrade kosteloos uit te voeren, en ook met 2020 in zicht kan je nog altijd gratis de sprong maken.

Windows 10

Destijds kon men de gratis upgrade uitvoeren via de app 'Upgraden naar Windows 10', die op in aanmerking komende pc's verscheen. Die tool is nu niet meer beschikbaar, maar een ander programma genaamd 'Windows Upgrade Assistent' wel. Als je vanaf Windows 7 of 8.1 middels dit programma Windows installeert zal de activatiecode van je huidige besturingssysteem automatisch geldig worden voor Windows 10.

Mocht het zo zijn dat je tijdens de installatie van het nieuwe os gevraagd wordt om een productcode, dan kun je gewoon de sleutel die bij je vorige Windows-installatie hoort gebruiken om Windows 10 te activeren. Dit geldt ook voor installaties die bijvoorbeeld via de Media Creation Tool van Microsoft worden uitgevoerd. Het upgraden van een oudere pc kan ook op deze manier dus gratis worden uitgevoerd, mits je je activatiecode nog hebt. 

Hier vind je nog meer Windows features terug. Reactie achterlaten kan altijd onder het nieuwsbericht.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment