Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo makkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, ondanks dat Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.

Galaxy Z Flip
Bron: JerryRigEverything

Uit de testen van JerryRigEverything blijkt dat het scherm van de Galaxy Z Flip te bekrassen is met vingernagels. Het Youtube-kanaal constateerde daarnaast dat bewerken van het scherm met zijn hardness picks van level 2 al beschadigingen achterlaat, met diepe krassen bij gebruik van een level 3-punt.

Dat was bij de Galaxy Fold en de Motorola Razr ook zo, terwijl bij doorsnee smartphones vandaag de dag beschadigingen bij level 6 en diepe krassen bij level 7 optreden. Hardness picks hebben verschillende scherpe metalen punten om de 'hardheid' van materialen te testen.

De bevindingen doen JerryRigEverything twijfelen of de Z Flip wel een laag glas heeft, zoals Samsung beweerd, of dat het om een hybride plastic polymeer gaat, al dan niet vermengd met microscopische glasdeeltjes. Samsung meldt onder andere tegen The Verge dat het scherm wel degelijk zogenoemd ultra thin glass bevat.

Het bedrijf gebruikt dit naar eigen zeggen voor het eerst in een smartphone. "Het scherm kan buigen, maar moet voorzichtig behandeld worden.Ook heeft de Galaxy Z Flip bovenop het ultra thin glass een beschermende laag zoals bij de Galaxy Fold", meldt Samsung. Het bedrijf meldt verder dat kopers in de VS een enkele keer in aanmerking komen voor schermvervanging voor 119 dollar en gratis plaatsing van een extra beschermlaag op het scherm.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment