Samsung heeft zijn fabriek in Gumi (Zuid-Korea) moeten sluiten wegens het coronavirus. Dit weekend werd via Reuters bekend dat het virus is gedetecteerd bij een medewerker. Hierdoor komt, onder andere, de productie van de Galaxy Z Flip in de problemen.

 

Vanaf maandagmorgen (het moment dat dit bericht verschijnt dus) zullen de deuren van het pand langzaam weer open gaan en zullen de werkzaamheden, indien dat mogelijk is, weer rustig van start gaan. De afdeling waar de persoon met het coronavirus actief was zal tot en met dinsdag 25 februari nog dicht blijven.

 

Samsung Galaxy Z Flip en Galaxy Fold in problemen

Samsung heeft, door middel van een nieuwsbericht, toelichting gegeven over de gehele situatie. Zo zegt het Zuid-Koreaanse bedrijf:

“Het bedrijf heeft de collega’s die in contact zijn gekomen met de geïnfecteerde werknemer in quarantaine gezet. Er zijn stappen ondernomen om deze personen te testen op een eventuele infectie.”

De massaproductie van Samsung smartphones vindt voornamelijk plaats in Vietnam en in India. In de fabriek in Gumi, die in Zuid-Korea gevestigd is, worden vooral de high-end telefoons in elkaar gezet. Dit zijn dus smartphones als de Galaxy Fold en de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip. De fabriek draait overigens niet de gehele productie van deze toestellen, maar slechts een deel van de oplage.

Over het algemeen zal Samsung niet persé heel veel voelen van de sluiting van de fabriek, maar het maakt de situatie rondom de Galaxy Z Flip niet makkelijker. De nieuwe opvouwbare smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf is dusdanig populair, dat deze al op veel plekken uitverkocht is. Wat dat betreft kan Samsung elke toestel goed gebruiken voor de verkoop van hun high-end toestel.

 

Onze eerste indruk

De Galaxy Z Flip is het nieuwe opvouwbare toestel van Samsung, dat zeker weten geen opvolger is van de Galaxy Fold. De twee toestellen zijn niet alleen qua vormfactor ontzettend verschillend, maar lijken ook een heel ander doel te hebben. Terwijl wij op de redactie druk bezig zijn met de review van de nieuwe smartphone, heeft Dominick vorige week al een eerste indruk opgedaan. Deze deelde hij in een video, die je hieronder kan bekijken:

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment