Verblind worden door je scherm in het donker: we hebben het allemaal weleens meegemaakt. WhatsApp is van plan daar een oplossing voor te bieden, door een donkere modus uit te brengen op zowel WhatsApp Desktop als WhatsApp Web. Dat meldt WABetaInfo.

Whatsapp
Whatsapp

Een donkere modus leest lekker voor de ogen: de achtergrond is donker van kleur terwijl hooguit de letters iets feller ogen. Helemaal klaar is de nieuwe modus nog niet: de emoji’s zijn met de witte achtergrond er nog niet op aangepast. Ook meldt WABetaInfo dat je de modus nog niet zelf aan kan zetten. Het lijkt er daarom op dat hij nog niet snel uitkomt. De bron vermeldt ook geen precieze datum voor de release.

 

Donkere modus liet op zich wachten

Een ontwikkelaar ontdekte de testversie in de code. Op de app van WhatsApp voor Android is al een donkere modus te gebruiken. Toch duurde het erg lang voordat de modus daar beschikbaar werd: pas eerder dit jaar kwam die echt uit op Android, terwijl er al vanaf 2018 over gesproken werd. Bij het besturingssysteem van Apple is er met de bètaversie ook al een dergelijke modus verkrijgbaar voor iPhone gebruikers.

Deze nieuwe donkere modus lijkt op de modus die we al kennen van de app-variant. Daar blijkt dat de modus niet is gemaakt voor OLED-schermen. Als een donkere modus namelijk een zwarte kleur gebruikt, worden de pixels bij het zwarte deel van een OLED scherm uitgeschakeld. Dat moet er ook voor zorgen dat de batterij langer meegaat, hoewel dat niet altijd uit de testen blijkt. WhatsApp lijkt bij ddeze modus voor een meer grijzige kleur te gaan.

Zwarte UI op andere apps

WhatsApp maakt onderdeel uit van FacebookOp dat platform is er ook al een donkere modus beschikbaar vanaf eerder dit jaar. Op Instagram, waar Mark Zuckerberg ook eigenaar van is, is de modus zelfs sinds afgelopen najaar al beschikbaar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment