De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge hebben naar verluid hun laatste update ontvangen. Voortaan brengt Samsung alleen nog updates uit bij cruciale fouten in het besturingssysteem. Daarmee komt het Zuid-Koreaanse zijn gemaakte belofte na van vier jaar ondersteuning.

 

Samsung Galaxy S7

 

De laatste update is een Android-beveiligingsupdate en wordt nu uitgerold. Alleen de beveiliging wordt geüpdatet, waardoor een update naar Android 9.0 of Android 10 niet verwacht moet worden.

 

De Galaxy S7 kreeg lang ondersteuning

Interessant aan de update is vooral de update zelf en niet zozeer de inhoud ervan. Sinds afgelopen maand is de serie van Samsung namelijk vier jaar oud. Zulke lange software ondersteuning is ongewoon voor Android toestellen en zeker in de tijd dat de Galaxy S7 serie werd uitgebracht. De meeste telefoons kregen toen minimaal twee jaar updates van hun fabrikant.

Of de update ook echt de laatste zal zijn, is niet met zekerheid vast te stellen. Op de website van Samsung staat er immers nog dat de Galaxy S7 en S7 Edge ieder kwartaal een update blijven ontvangen. Inmiddels vallen de telefoons wel buiten de termijn waarin ze worden ondersteund. De S6 serie van Samsung verkreeg een jaar geleden ook zijn laatste update na 4 jaar ondersteuning. Het zou dus goed kunnen dat de S7 en S7 Edge hun voorgangers achterna gaan.

Samsung gedroeg zich wispelturig

De updategeschiedenis van de Galaxy S7 serie was op zijn minst opmerkelijk te noemen. Tot een jaar geleden ontvingen de toestellen elke maand een beveiligingsupdate. Daarna kreeg je als gebruiker nog maar 4 keer per jaar een update. Afgelopen zomer wilde Samsung stoppen met beveiligingsupdates, maar het bedrijf kwam daar later alsnog op terug. Uiteindelijk hebben de Galaxy S7 en S7 Edge toestellen dus alsnog 4 jaar lang mogen genieten van updates.

Inmiddels heeft Samsung al vier generaties Galaxy S modellen uitgebracht. De meest spectaculaire daarvan is de Samsung Galaxy S20 Ultra. Ben je benieuwd naar deze telefoon? Lees dan hier onze review.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment