Twitter heeft een video die de Amerikaanse president Donald Trump via een tweet heeft gedeeld, gemarkeerd als 'gemanipuleerde media'. In de video beschuldigt Trump de Amerikaanse nieuwszender CNN van het verspreiden van nepnieuws.

Twitter

In het eerste deel van de video zijn twee rennende peuters en de zin "Angstige peuter rent weg van racistische baby" te zien. De beelden zijn zo gemonteerd, dat de video moet lijken op een CNN-uitzending. Later in de video omhelzen de peuters elkaar en wordt gewaarschuwd voor de verspreiding van nepnieuws.

Het is niet de eerste keer dat Twitter actie onderneemt tegen de president. Eind mei schermde Twitter een tweet van Trump af, omdat die volgens het sociale medium geweld verheerlijkte. De president dreigde daarop Twitter te sluiten.

 

Ook Facebook heeft Trump teruggefloten. Donderdag werden advertenties van de president offline gehaald wegens een schending van Facebooks beleid omtrent haat. In de advertenties stond een afbeelding van een omgekeerde rode driehoek, een symbool dat nazi's in de Tweede Wereldoorlog om politieke gevangenen aan te duiden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment