Samsung start vandaag met de juli update voor de Galaxy S10S10 Plus en S10e in Nederland. De toestellen krijgen daarmee de nieuwste beveiligingspatch van Google en Samsung zelf.

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10 update juli 2020

Vanochtend rolt op de eerste Galaxy S10 modellen in Nederland en België de nieuwe beveiligingsupdate binnen. De ongeveer 133MB grote download brengt de toestellen naar firmwareversie G97xFXXS7CTF3. De ‘S' in de firmwareversie bevestigt dat er geen functionele wijzigingen of vernieuwingen worden geïnstalleerd. Het gaat hier echt alleen om verbeteringen in de beveiliging van het toestel.

 

De patch van juli bevat 21 kleine en minder kleine fixes voor het Android besturingssysteem. Daarnaast zijn er ook 14 verbeteringen voor Samsung's eigen applicaties en interface. Eentje is specifiek voor de camera-software, en ook de heractiveringsvergrendeling wordt weer eens bijgewerkt. Bovendien wordt een bug weggewerkt die ervoor zorgt dat telefoons soms crashten bij het instellen van een achtergrondafbeelding met een hoge (UHD) resolutie.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de update Over The Air (OTA) beschikbaar op de Galaxy S10e en S10 Plus. Op de ‘gewone' Galaxy S10 is hij er al via Smart Switch, en wij verwachten ‘m later vandaag ook OTA. Dit geldt voor toestellen in Nederland en in België. Als jij jouw Galaxy S10-model direct bij Vodafone of T-Mobile gekocht, moet je – zoals meestal – nog wat geduld hebben. Ook daarvoor verschijnt de update, maar pas later deze maand.

Je krijgt vanzelf een melding zodra de update beschikbaar is op jouw Galaxy S10. Handmatig checken of je ‘m al kunt downloaden doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Heb jij de update al binnen? Kom je toch nog meer veranderingen tegen?

Reacties mogelijk gemaakt door CComment