Ziggo heeft dinsdag het aantal dorpen en steden waarin het zijn 1Gbit/s-abonnement aanbiedt, flink uitgebreid. Onder andere klanten in Arnhem, Ede, Nijmegen, Wageningen en Zoetermeer kunnen het abonnement afnemen.

In totaal omvat de uitbreiding van de regio's waarin Ziggo zijn zogenoemde Giganet heeft geactiveerd 117 dorpen en steden en zo'n 700.000 aansluitingen. Dankzij de uitbreiding kan de provider eind dit jaar een 1Gbit/s-aanbod leveren aan 3 miljoen aansluitingen in Nederland.

Onder de dorpen en steden met het nieuwe abonnement zijn onder andere Arnhem, Barendrecht, Berkel en Rodenrijs, Brielle, Capelle aan de IJssel, Ede, Wageningen, Hoeksche Waard, Houten, Leerdam, Lekkerkerk, Lopik, Maarssen, Nieuwerkerk aan de IJssel, Nijmegen, de gemeente Nissewaard, Oostvoorne, Papendrecht, Ridderkerk, gemeente Ronde Venen, Sliedrecht, Sommelsdijk, Stellendam, Woerden, Zoetermeer en Zwijndrecht. Ziggo publiceert een complete lijst van de nieuw aangesloten dorpen en steden op zijn website.

Ziggo heeft afgelopen jaar tal van steden zoals Amsterdam en Rotterdam op zijn Giganet aangesloten. Onder deze naam voert het bedrijf een upgrade van zijn netwerk uit. Die upgrade betreft de bijwerking naar de docsis 3.1-standaard voor kabelmodems en de vervanging van kabels en connectors in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij deze wijzigingen claimt Ziggo een theoretische maximale downloadsnelheden van 1Gbit/s aan te kunnen bieden. De uploadsnelheid van het abonnement bedraagt theoretisch maximaal 50Mbit/s.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment