Samsung heeft de uitrol van de Android 11 update voor de Galaxy S10S10e, en S10 Plus stopgezet. De nieuwe software is niet langer op de update-servers te vinden.

Samsung

Android 11 update Galaxy S10 stopgezet

Vorige week rolde de Android 11 update uit voor de Nederlandse Galaxy S10, S10e, en S10 Plus. En afgezien van de gebruikelijke kleine bugs die willekeurig op losse toestellen kunnen optreden, merkten wij tot nu toe niets van een groter probleem met de software. Toch schijnt Samsung zelf wel iets te hebben ontdekt.

 

 

Zoals de collega's van SamMobile schrijven, is de uitrol van de upgrade namelijk stopgezet. Samsung heeft de firmwares met Android 11 en One UI 3 van haar update-servers gehaald. Als je de update al hebt geïnstalleerd verandert er niets. Wie ‘m nog niet had gedownload kan dat nu ook niet meer doen.

De exacte reden voor de beslissing is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Ons redactionele toestel – in dagelijks gebruik – loopt zonder opvallende problemen op firmware G973FXXU9ETLJ. Wel melden gebruikers op het XDA forum onder meer een aanhoudend hoger energieverbruik, een camera die niet altijd even scherpe foto's maakt, en animaties die vloeiender waren voor de upgrade.

Opvallend is ook, dat beta-testers in Zuid-Korea eerder deze week nog een extra beta-firmware ontvingen. En in Engeland is het beta-programma officieel nog steeds niet afgesloten.

De Android 11 update voor de Galaxy S10 Lite is trouwens nog wel gewoon beschikbaar. Dat toestel volgt zijn eigen koers, en deelt niet dezelfde firmware-basis die op de andere toestellen voor problemen zorgt

 

 

De oplossing?

Vermoedelijk heeft Samsung de uitrol van de upgrade simpelweg stopgezet om de huidige firmware eerst beter te optimaliseren. Dan kun je er dus ook op rekenen dat de uitrol verder gaat, zodra een nieuwe, verbeterde versie van de upgrade beschikbaar is.

Als jouw Galaxy S10 al op Android 11 draait, valt er niet meer te doen dan wachten op een nieuwe update. De ‘gefixte' firmware zal ook naar toestellen uitrollen die de update eerder al wel installeerden.

Heb jij Android 11 al op jouw Galaxy S10, S10e, of S10 Plus? Hoe draait de software daar? Goed, of loop je ook tegen (een van de genoemde) issues aan?

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment