In de wandelgangen wordt al enige tijd beweerd dat Microsoft van plan is om het uiterlijk van Windows 10 te verjongen. Een vacature die eerder deze maand is opgedoken, lijkt dit gerucht te bevestigen. Het startmenu, Action Center, de verkenner en andere visuele elementen zouden worden vernieuwd. 

windows 10

Volgens een interne bron wil Microsoft met de Sun Valley-update eveneens een betere dark mode bieden. Hoewel vele aspecten van het os worden beïnvloed door de donkere modus, is de ervaring niet bepaald consistent. Sommige functies blijven namelijk wit, waaronder contextmenu’s, pop-ups enzovoort. De nieuwe implementatie zou ook deze elementen van een donker tintje voorzien.

Daarnaast zou Microsoft meerdere varianten overwegen. Vermoedelijk wordt hiermee bedoeld dat bepaalde ui-gebieden niet alleen zwart zouden kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook donkergrijs. Voorlopig zijn er nog geen veranderingen ontdekt in de nieuwste Preview-build.

Indien deze veranderingen er komen, zal de softwareontwikkelaar ze aanbieden via WinUI. Dit is een platform waarmee Microsoft de user interface van updates kan voorzien, los van de reguliere os-patches. Het verjongde uiterlijk wordt in de tweede helft van het jaar verwacht. Vermoedelijk zal de nieuwe ui eerder beschikbaar zijn voor Windows 10 Insiders-leden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment